Thread: game crash

game crash

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6

    Rolleyes game crash

    I have purchased IG recently

    I can play naval battles fine, and land battles without castles, cities. For example, when I try to load the Hanover map, my computer will crash. But I I load Batavia or a desert map, the game runs fine.

    Any suggestions or theories? I have installed the Intel chip patch and the 1.1 patch

    Thanks

  2. #2
    hi dude,

    I think you need to post that query here in the tech forum
    http://forums.eidosgames.com/forumdisplay.php?f=175

  3. #3
    I have a problem too. My comp will crash when i play it for about an hour, it always appears with a plane blue screen, not one piece of writing. WTF would this be? im sick of being in the middle of a great battle then it crashes


    P.S: somtimes its longer then 1hour, but usually that.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1
    I have the same problem but i can't play the game:
    When I try to start a battle or a campaign or something else, when is
    loading, the screen becomes blue, an I have to restart the computer.

    I have:
    Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz
    1022MB RAM
    RADEON X600 256MB HyperMemory
    DirectX 9.0c
    Sound Blaster Live! 24-bit

    Sorry for my english

  5. #5
    Make sure you have the latest ATI graphics driver(dont know if same problem with nVidia) or at least version 5.6 ish (now on 6.3).I had crashing cured by driver update

  6. #6
    good advice there Ytareh, but I'll add a further bit of info -
    I use ATI Cat 5.5 driver and it's sweet as a nut.
    hope that helps.

  7. #7
    I have the same problem but less serious. I have a similar graphic card RADEON X700 PRO 256MB . I installed the last driver for the graphic card. I can play the game but the screen becomes blue during the game. I didn't install the patch v1,1. Should I install this patch?


    Originally Posted by Emcy
    I have the same problem but i can't play the game:
    When I try to start a battle or a campaign or something else, when is
    loading, the screen becomes blue, an I have to restart the computer.

    I have:
    Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz
    1022MB RAM
    RADEON X600 256MB HyperMemory
    DirectX 9.0c
    Sound Blaster Live! 24-bit

    Sorry for my english