PDA

View Full Version : How do i DMZ my Router?



Adolfz15
28th Jan 2007, 23:01
Will DMzing my Router get ride of the lag? Or what? Here is a screenshot tell me what to do please.
http://i14.tinypic.com/2vwa4gj.jpg

Seclude
28th Jan 2007, 23:13
DMZ Shouldn't get rid of the lag, I can see how it might on a really old router, but otherwise no. If your router has port optimization features, you might want to put some of the ports in for that, Linksys routers have that, and I use it for things like Zsnes. But I doubt DMZ will improve your speed. but incase you want to enable it, go to Start - Run - CMD
type ipconfig and you'll get an i.p (192.168.1.x)

Fill the last number in for the DMZ field and accept changes.

Don't use DMZ if you go to safety compromised websites, or desperately type Porn in google. Also don't use DMZ if your computer holds things worth value, i.e; financial programs, turbo tax, etc.

Adolfz15
28th Jan 2007, 23:24
How do i Do the Port Forwarding?Those are the ones it says need to be open and there is a SS of my Port Forwarding

6667 (IRC)
3783 (Voice Chat Port)
27900 (Master Server UDP Heartbeat)
28900 (Master Server List Request)
29900 (GP Connection Manager)
29901 (GP Search Manager)
13139 (Custom UDP Pings)
6515 (Dplay UDP port)

6500 (Query UDP port)
1042 (Query UDP port)
2302 (DirectPlay UDP port)

http://i10.tinypic.com/2w3q3p4.jpg

Seclude
28th Jan 2007, 23:26
For each field you'd type "6667" to "6667" and so forth. You'd set them for the i.p address that your router assigns you, refer to my above post on obtaining that. They say if they are UDP, if it doesn't say UDP, mark it as TCP Protocol.

Don't tell me you're defragging w/ the game open... XD.

www.portforward.com for a tutorial on how to do so if you don't understand what I've typed.

Adolfz15
28th Jan 2007, 23:28
nah not defrag during game its on pause

Adolfz15
28th Jan 2007, 23:35
That correct?
http://i13.tinypic.com/2n0vek3.jpg

Seclude
28th Jan 2007, 23:37
Looks like it. You're doing it the right way.
Erm, You have one that's UDP set as TCP. 2nd from the bottom completed.

Adolfz15
29th Jan 2007, 00:28
Wtf i opened the ports and i still lag...

Seclude
29th Jan 2007, 00:51
port forwarding isn't for lag (in most cases.). it's for merely connecting. :lol:

Adolfz15
29th Jan 2007, 02:00
Now how do i disable DMZ?

any1?

bump

Seclude
29th Jan 2007, 04:39
apply the address for dmz to .0 and wow.. triple post. www.portforward.com

Adolfz15
29th Jan 2007, 04:48
Thanks man uve been such a good help, And sorry for trip post

EuT.be
29th Jan 2007, 07:48
Well, using DMZ and setting Port Forwards towards the same pc isnt going to help. By enabling the DMZ you're already exposing the entire pc in every range possible to the net. So you either DMZ or Forward the ports.

And about what type of lag or you talking about. The connection lag or graphical lag?

Adolfz15
29th Jan 2007, 13:37
Connection

Adolfz15
29th Jan 2007, 14:05
Also i opened all the ports it said to in the Read me to Host a room and i still cant host? wth.

Adolfz15
29th Jan 2007, 15:56
The lag is still really really bad...I have a good connection i play all kinds of online games such as World war 2 online, CSS, DODS, And so on and i get no Connection lag..It's either Gamespy or the Host..its really annoying