PDA

View Full Version : AI taking slow turns



Sheikh Al Stranghi
23rd Jan 2006, 09:49
Hi, Im playing a campaign as britain, I have conquered spain, russia , and north africa, and europe is prussian. Usually when there's only one empire left the turns are incredibly quick, I just click and I'n in my next turn. But not now, the prussian turn takes about 30 seconds to load and THEN they move their pieces and it's my turn again. As you will probably agree, this is NOT a fun way of playing the game.

Does anyone have a solution?

sigge
23rd Jan 2006, 11:58
They think ^^

Sheikh Al Stranghi
23rd Jan 2006, 12:38
A USEFUL answer please.....

I dont have an uber-1337 machine for playing at this speed :)

Sheikh Al Stranghi
23rd Jan 2006, 17:01
Anyone.. Please :(

gogerl
23rd Jan 2006, 17:36
if your enemy has only a small empire and u ve the most countries, the AI will calculate quick and u must not wait long anymore. but if the AI ve many
countries- so it ve to calculate many game values like food, money, resources, soldiers and so on. and thats why it lasts longer then.

and then he must ask himself( for a human its the same, as u can agree), what shall i do with all my 'big budget'/ values, indeed i ve so many possibilities. so u cant decide it in a short time.

Sheikh Al Stranghi
23rd Jan 2006, 17:53
Okay, thanks. The solution: Conquer his empire Muahahahaha!!!! :thumbsup:

gogerl
23rd Jan 2006, 22:13
yes thats the way to save (loading) time.