PDA

View Full Version : Defiance Always Crashes



g12345567
28th Feb 2004, 09:55
I just installed Defiance USA version 1.0
Every time I play the game it always crashes at exactly the same point in the game every time.

It crashes at the point in the game right at the start where you have to jump over the river. When you land on the other side the screen goes blank but the game music can stell be heard.

its like I'm getting an out of sync game incompatibility with my video card.

the only way to restore video signal and picture is to restart the computer.

I also tried updating to unofficial 1.1 but that also crashed at exactly the same point but ended up resetting the computer.

My computer.
AMD xp 2600+
Gigabyte VT600 motherboard.
1 x 512mb pc 3200 DDR ram
HIS ATI 9600xp Turbo 128mb video card
ATI Detinator 4.2 drivers.
Windows XP PRO.

Can anybody shed some light on this problem? I'd realy love to play this game.

blincoln
28th Feb 2004, 09:59
Have you tried enabling compatibility mode in the setup program?

g12345567
28th Feb 2004, 10:50
Originally posted by blincoln
Have you tried enabling compatibility mode in the setup program?

No problem thanks for the help anyway. worked it out.
The game has incompatibility with latest ATI detinator driver 4.2

Don't know about 4.0 or 4.1 but just downgraded from 4.2 -> 3.9 and game now plays fine passed that point so far ok to the first check point.

Lär
28th Feb 2004, 16:44
Not trying to be nit-picky, just giving a little FYI:

ATI video drivers are referred to as "Catalyst". Older Nvidia drivers, pre 44.03, are known as "Detonator" while Nvidia driver versions 44.03 through 49.xx are called "Detonator FX". Newer Nvidia drivers, 50.xx and newer, carry the monicker "Forceware".

Later! :D

The_Oz
2nd Mar 2004, 09:40
Originally posted by g12345567
I just installed Defiance USA version 1.0
Every time I play the game it always crashes at exactly the same point in the game every time.

It crashes at the point in the game right at the start where you have to jump over the river. When you land on the other side the screen goes blank but the game music can stell be heard.

its like I'm getting an out of sync game incompatibility with my video card.

the only way to restore video signal and picture is to restart the computer.

I also tried updating to unofficial 1.1 but that also crashed at exactly the same point but ended up resetting the computer.

My computer.
AMD xp 2600+
Gigabyte VT600 motherboard.
1 x 512mb pc 3200 DDR ram
HIS ATI 9600xp Turbo 128mb video card
ATI Detinator 4.2 drivers.
Windows XP PRO.

Can anybody shed some light on this problem? I'd realy love to play this game.


Friend My advice to you is to try the latest patch (European version) Go to Nixxes.com or something

mortaniusgod
2nd Mar 2004, 12:16
Originally posted by g12345567
No problem thanks for the help anyway. worked it out.
The game has incompatibility with latest ATI detinator driver 4.2

Don't know about 4.0 or 4.1 but just downgraded from 4.2 -> 3.9 and game now plays fine passed that point so far ok to the first check point.
I'd recommend downloading the omega drivers, they are recommended by ATI themselves.
www.omegacorner.com

OugaBooga
3rd Mar 2004, 07:45
F Omega,the last driver i used caused prob's with deltaforce & painkiller.Just use ATI drivers & you'll be fine {for the most part;)}