PDA

View Full Version : Game loads to black screen



Perick
6th Dec 2003, 02:10
Just installed the game and upgraded the Cat 3.9 drivers. When I double click on the icon, the game starts, then the screen goes all black except for the in-game mouse cursor. When I alt+tab out, I can briefly see the menu before I go to the desktop. Then, when I end task DX2, this error comes up:

Error Message
________________________________________________________________________________
Exception 0xC0000005: Access Violation


Call Stack
________________________________________________________________________________
0x00AE7EB3 D3D8! ValidateVertexShader()+0x2DA33
(unknown)

0x004D6DBC DX2! (+0xD5DBC)
(unknown)


Register Info
________________________________________________________________________________
EAX=0x000E0003 EBX=0x00153180 ECX=0x0000000B EDX=0x00AA8318
Flags=0x00010206
ESI=0x00153184 EDI=0x0000000B EBP=0x0012D69C ESP=0x0012D660 EIP=0x00AE7EB3


System Info
________________________________________________________________________________

EXE Name : E:\Program Files\Deus Ex - Invisible War\System\DX2.exe
EXE Date & Time : 13:46:34 11/14/2003
Current Directory : E:\Program Files\Deus Ex - Invisible War\System
PDB File (not found) : E:\Program Files\Deus Ex - Invisible War\System\DX2.PDB
Current Date & Time : 09:05:34 PM 12/4/2003
Username : Skeeter
Computer Name : PERICK
OS Version : Windows 2000
Time Since Boot : 0 hours 6 minutes 15 seconds
Physical Memory Usage : 25
Physical Memory (Total) : 1341685760 bytes (1280 megabytes)
Physical Memory (Available) : 1004871680 bytes (958 megabytes)
Swapfile (Total) : 2800676864 bytes (2671 megabytes)
Swapfile (Available) : 2643050496 bytes (2521 megabytes)
Virtual Memory (Total) : 2147352576 bytes (2048 megabytes)
Virtual Memory (Available) : 1873375232 bytes (1787 megabytes)


Standard DLLs
________________________________________________________________________________
msvcrt.dll - Version 7.0.2600.1106 from C:\WINDOWS\System32
msvcrtd.dll - NOT FOUND
msvcirt.dll - Version 5.1.2600.0 from C:\WINDOWS\System32
msvcirtd.dll - NOT FOUND


DirectX DLLs
________________________________________________________________________________
dsound.dll - Version 5.3.0000000.900 from C:\WINDOWS\System32
dinput.dll - Version 5.1.2600.1106 from C:\WINDOWS\System32
d3dim.dll - Version 5.1.2600.0 from C:\WINDOWS\System32
ddraw.dll - Version 5.3.0000000.900 from C:\WINDOWS\System32
dplayx.dll - Version 5.3.0000000.900 from C:\WINDOWS\System32


Unreal DLLs
________________________________________________________________________________
Core.dll - NOT FOUND
D3DDrv.dll - NOT FOUND
Editor.dll - NOT FOUND
Engine.dll - NOT FOUND
Fire.dll - NOT FOUND
DXAudio.dll - NOT FOUND
IpDrv.dll - NOT FOUND
Render.dll - NOT FOUND
WinDrv.dll - NOT FOUND
UWeb.dll - NOT FOUND
Window.dll - NOT FOUND

App-Specific Logging Text
________________________________________________________________________________
*** Win32 Runtime Fault : ACCESS_VIOLATION
*** Build Nov 14 2003 13:41:15
*** Thread Id : 00000754h
*** Stack Trace Follows...
frame: IP=00AE7EB3 SP=0012D660 BP=0012D69C
{ 0001:00046EB3 C:\WINDOWS\System32\d3d8.dll }



My sys specs are:
AMD 1900XP
1.2gb RAM
ATI 9500 Pro running cat 3.9
SB Audigy Gamer w/latest drivers
Asus mobo
Edit: Running Window XP pro sp1

Perick
6th Dec 2003, 03:48
*bump*

Perick
6th Dec 2003, 15:30
Devs? Any ideas?

I've reinstalled DX9b with no change.

jaywalker2309
6th Dec 2003, 17:13
Originally posted by Perick
Devs? Any ideas?

I've reinstalled DX9b with no change.

Are you running debug version of dx at all.. does it say all retail under dxdiag?

Perick
6th Dec 2003, 21:16
Yes, everything is Final Retail. :)

Uruloki
6th Dec 2003, 23:03
me too, the screen goes black and nothing happen.

I just see a new sticker on my game box, saying : Graphic card: 128Mb, GFX or better.... I'm going to kill someone!!!!

Perick
6th Dec 2003, 23:23
Just fixed my problem. Apparently when I was going through the INI tweak guide posted over on the IONSTORM boards, I did the following as well:

-Open DX2UI.ini
-Go to [DebugMenu] heading
-Change "Active=" to:
Active=ACTIVE


Once I changed that back to the default setting, the game loads up fine now. :confused:

Needs to be taken out of the tweak guide...

Brezeer
9th Dec 2003, 04:45
all i have there is this :

[DebugMenu]
Type=Menu
;Pos_Z=-8
Placement_X=CENTER
Placement_Y=CENTER
PauseGame=True
AutoSizeWidth=True
AutoSizeHeight=True
Color_Normal_R=0
Color_Normal_B=0
Color_Normal_G=0
Color_Normal_A=255
Texture_Mid=text_blacking
;Texture_Corner=text_bracket
;TextColor_R=255
;TextColor_G=255
;TextColor_B=255
;TextColor_A=255
TextShadowColor_R=0
TextShadowColor_B=0
TextShadowColor_G=0
TextShadowColor_A=0
Font=HUD_Inventory
;BorderWidth=32
MenuDefinitionFile=DX2Menu.ini
ListenForMouseClicks=True
InputLayerName=DebugMenu


:confused:

bboy
10th Dec 2003, 01:06
Same problem here. I tried turning movies off, and got to a gui screen where a "loading" progress bar advances. When it reaches completion, a headache-inducing pink strobe light effect starts up. I can use arrow keys at this point which generate little beeping sounds (scrolling through some kind of menu I presume).

P4 2.66 GHz
512 MB RAM
GF4 Ti4200, 53.03 drivers
DX9.0b installed
DX9 SDK installed (would this cause any issues?)

ZeeLd
10th Dec 2003, 01:24
Thats all i have in there....

[DebugMenu]
Type=Menu
;Pos_Z=-8
Placement_X=CENTER
Placement_Y=CENTER
PauseGame=True
AutoSizeWidth=True
AutoSizeHeight=True
Color_Normal_R=0
Color_Normal_B=0
Color_Normal_G=0
Color_Normal_A=255
Texture_Mid=text_blacking
;Texture_Corner=text_bracket
;TextColor_R=255
;TextColor_G=255
;TextColor_B=255
;TextColor_A=255
TextShadowColor_R=0
TextShadowColor_B=0
TextShadowColor_G=0
TextShadowColor_A=0
Font=HUD_Inventory
;BorderWidth=32
MenuDefinitionFile=DX2Menu.ini
ListenForMouseClicks=True
InputLayerName=DebugMenu

bboy
10th Dec 2003, 02:05
Interesting... my problem appears to have been caused by the debug runtime DX9 SDK. I uninstalled the SDK, re-installed, and selected the release runtime, and now everything is spanky.

Onward ho...

Snacks
11th Dec 2003, 20:35
Is there a final answer?? I can load the game but also get the "black" screen, equipped with operating compass, voices and "wire frame highlighted boxes" (which I can "right click to pick up" and "left click to throw") but I cannot see what I am picking up or throwing let alone see anything else... HELP!!!:confused:

AlEx--DeNtOn
11th Dec 2003, 21:13
The same thing happened to my screen... I think. The screen was black, and when i looked around, the screen would change from black to blue to darkish green. I then went to Options, and Video. After this, I unselected the 'bloom' option. This fixed the problem. Keep in mind that by changing the screen resolution, the bloom feature gets checked again. This causes the screen to go blank once again.

Hope that helps!

Snacks
14th Dec 2003, 00:42
AlEx--That worked!! She's runnin' fine... Thank you, thank you, thank you... :D