PDA

View Full Version : the ATV



EddyBones
24th Nov 2002, 01:32
How do I get the ATV to work? I tried it once and got some odd results which can be seen in the humerous screenshot thread.

TenChen
24th Nov 2002, 21:24
I think you mean the Quad Bike .. You can find a working one In the TRLE Search Engine i think

TRWad
24th Nov 2002, 21:38
Edit: I added some quads to the database. You can find them in objects -> vehicles

Collin
25th Nov 2002, 00:03
For the quad, check Lara's levelbase (http://www.laras-levelbase.org/stuff/). There are 3 or 4 different ones (I think)....

EddyBones
25th Nov 2002, 00:57
I found them at Lara's Levelbase. Got one of each:D There are 3 total

[edit: it still isn't working right]

daniel
25th Nov 2002, 13:27
Hi,
working quADBIKES CAN BE FOUND HER:
http://members.tripod.de/Daniel1705/quadbikes.zip (they still have to be added to the stuff DB). The quadbikes were made by Tijay and retextured by me. They work perfectly EXCEPT driving backwards. The quadbikes were made when tools like TRviewer, Anim edit etc. did not exist and so it can´t drive backwards. So make sure you drive properly or otherwise you´ll lose your driving licence in the level :D.

TRWad
25th Nov 2002, 21:18
Just added: http://trsearch.tripod.com/cgi-bin/TRSearch.cgi?action=getitem&dbitem=389

EddyBones
26th Nov 2002, 02:37
So I should assume that I'm doing something wrong 'cause it always ends up looking like this:
http://www.boomspeed.com/gandalfdude/quad1.JPG
not cool:o

ObsessiveAttitude
26th Nov 2002, 22:18
what slot do you have it in?

EddyBones
27th Nov 2002, 02:23
In the wad it's name is "motorbike". I assume that changing this would not help too much...

TRWad
27th Nov 2002, 21:20
Hmmm.

Works fine on my pc, but I'm using a newer version from wadmerger that you don't have yet (whahahaha - copy/paste import/export animations!).

Maybe... (think....).

WADMerger -> AnimEdit -> Mesh Editor -> mesh 0 -> uncheck 'Dummy'

maybe that helps. Do it after adding the object.

EddyBones
29th Nov 2002, 02:35
okay. I did that. Now I can see the body of the quadbike, but when I try to ride it Lara just kinda stands in it like such:
http://www.boomspeed.com/gandalfdude/yup.jpg

and when you go off the smallest ledge or jump she just throws her arms up in the air and doesn't do anything else like this:
http://www.boomspeed.com/gandalfdude/okay.jpg

KingSpyder
29th Nov 2002, 08:08
Did you add the VEHICLE_EXTRA for the Motorbike to the WAD?