PDA

View Full Version : Can't even start the game - Details os post to help fix



GuguRD
24th Aug 2016, 23:29
Steps done trying to fix the problem:
- Reinstalled all drivers (VGA and Sound Card) and restarted computer
- Removed all DLCs
- Made a LOT of Graphics combinations (Through Launcher and nVidia Experience)
- Reinstalled the game and checked Cache integrity
- Reinstalled all "Common Libraries" (Directx, Visual C++ etc)
- Cleared temp files, made Registry maintenance, cleared all computer cache, reinstalled Steam and so...
- Replaced the hard drive and reinstalled Windows and the game...
- Tried to install on my laptop (i5, 8gb RAM, GTX 960M)

My Next step will be trying to play with my old VGA AMD R9 290

Details:

• System specs (CPU, GPU, RAM, OS).
-- Intel i7 4770k (Stock)
-- nVidia GTX 1080
-- 16Gb DDR3 Kingston Hyper X
-- Razer Kraken 7.1 Audio/Sound Blaster Audigy
-- Official Windows 10 Professional


• GPU driver version:
-- 372.54
• The game logs:
--
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Deus Ex: Mankind Divided
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] ==============
11:57:05:406 (00006076) > [Startup]
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Build: v1.0 build 524.7
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Windows 10 Pro (build 14393) (version 1607)
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Game directory: C:\Users\gugur\Documents\Deus Ex - Mankind Divided\
11:57:05:406 (00006076) > [Startup]
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Memory statistics:
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Total RAM = 15.9 GB (16318 MB)
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Avail RAM = 12.3 GB (12617 MB)
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Total virtual memory = 131072.0 GB (134217727 MB)
11:57:05:406 (00006076) > [Startup] Avail virtual memory = 130559.2 GB (133692606 MB)
11:57:05:406 (00006076) > [Startup]
11:57:05:406 (00006076) > [NxApp] PreInit
11:57:05:406 (00006076) > [Steam] Initializing.
11:57:05:407 (00006076) > [Steam] Successfully initialized.
11:57:05:407 (00006076) > [SwapChain] Initializing...
11:57:05:407 (00006076) > [DXGI] Initializing...
11:57:05:410 (00006076) > [DXGI] Successfully initialized.
11:57:05:410 (00006076) > [Render] Enumerating adapters:
11:57:05:410 (00006076) > [Render] Adapter 0:
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Description : NVIDIA GeForce GTX 1080
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Vendor : nVidia (10de)
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Device : 1b80
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Sub system : 119e10de
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Revision : 161
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Dedicated Video Memory : 8144 MB
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Dedicated System Memory : 0000 MB
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor] Shared System Memory : 8159 MB
11:57:05:410 (00006076) > [Monitor]
11:57:05:410 (00006076) > [Render] Loading NVAPI...
11:57:05:432 (00006076) > [Render] NVidia 3D Vision NvAPI_Stereo_IsEnabled error.
11:57:05:432 (00006076) > [Render] Done loading NVAPI
11:57:05:432 (00006076) > [Render] Adapter 1:
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Description : Microsoft Basic Render Driver
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Vendor : Unknown (1414)
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Device : 8c
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Sub system : 0
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Revision : 0
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Dedicated Video Memory : 0000 MB
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Dedicated System Memory : 0000 MB
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor] Shared System Memory : 8159 MB
11:57:05:432 (00006076) > [Monitor]
11:57:05:432 (00006076) > [Render] Enumerating monitors:
11:57:05:432 (00006076) > [Render] Monitor 0: handle = 0000000000010001, aspect = 1.76
11:57:05:432 (00006076) > [Render]
11:57:05:455 (00006076) > [Render] NVidia 3D Vision NvAPI_Stereo_SetDriverMode error.
11:57:05:455 (00006076) > [Render] NVidia 3D Vision is not enabled.
11:57:05:455 (00006076) > [Render] Enumerating Display Modes:
11:57:05:459 (00006076) > [Render] Querying NVAPI for Surround modes
11:57:05:462 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:463 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:463 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:464 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:465 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:465 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:466 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:467 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:468 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:468 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:469 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:470 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:470 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:471 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:471 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:472 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:473 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:474 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:474 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:475 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:476 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:476 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:477 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:478 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:478 (00006076) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
11:57:05:478 (00006076) > [Render] Monitor 'Display 1 (NVIDIA GeForce GTX 1080(1))' (0000000000010001):
11:57:05:478 (00006076) > [Render] - Mode 0 : 800 x 600 @ 56 Hz, stereo = 0
11:57:05:478 (00006076) > [Render] - Mode 1 : 800 x 600 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:478 (00006076) > [Render] - Mode 2 : 1024 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:478 (00006076) > [Render] - Mode 3 : 1152 x 864 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:478 (00006076) > [Render] - Mode 4 : 1152 x 864 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:478 (00006076) > [Render] - Mode 5 : 1280 x 720 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 6 : 1280 x 720 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 7 : 1280 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 8 : 1280 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 9 : 1280 x 800 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 10 : 1280 x 960 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 11 : 1280 x 1024 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 12 : 1360 x 765 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 13 : 1360 x 765 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 14 : 1360 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 15 : 1360 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 16 : 1366 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 17 : 1366 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 18 : 1440 x 900 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 19 : 1600 x 900 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 20 : 1600 x 1024 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 21 : 1600 x 1024 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 22 : 1600 x 1200 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 23 : 1680 x 1050 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render] - Mode 24 : 1920 x 1080 @ 60 Hz, stereo = 0
11:57:05:479 (00006076) > [Render]
11:57:05:479 (00006076) > [SwapChain] Successfully initialized.
11:57:05:479 (00006076) > [NxApp] PreInit successful.
11:57:05:586 (00006076) > [Render] Nvidia 10 series GPU detected
11:57:05:605 (00006076) > [Render] Nvidia 10 series GPU detected
11:57:05:605 (00006076) > [Validate Settings] Desktop settings (Resolution: 1920 x 1080, Multi-monitor: off, Bezel correction: off)
--

• Please provide clear information on what exactly happens when you’re trying to play the game on your machine. Do you manage to get into the launcher or does your issue already happen before that? Does the game always crash at a specific point in the game, or randomly after a certain time?

-- When launching the game from Steam or right from the EXE file, the launcher works for the first mouse click than, after some seconds, crash with "This application Stopped Working" Windows message. If I try a lot of times (steam already show I have 50 minutes of gameplay) the game launchs but after some seconds the mouse stops to respond and I get the same message as before..

GuguRD
25th Aug 2016, 15:29
The game simply started working for the first time... I did not close the game since it started wotking afraid it won't launch again.

I can be mistaken but all games I have that uses Denuvo protection got broken for some time. (Batman, Rise of Tomb Raider, DOOM etc). Mays is just a bad assumption but I think the paying customers should be prioritized over the pirated ones. Sory if I am just blabing non sense.