PDA

View Full Version : Game refuses to launch



WingedCloak
25th Aug 2014, 15:15
If i run the game in steam, it just doesnt start at all,

If i try to run it manually, I get this error
http://puu.sh/b7lDj/d1a76c24b2.png

I've tried everything i can, ive looked into fourms for days now,
Steam Name: WingedCloak
Steam ID: WingedCloak (Yes i know they are the same, but thats my id)

Mayhzon
25th Aug 2014, 17:31
After doing some research, websites suggest that this is tied to a DirectX error. You could try updating / reinstalling Direct X to see if that helps.


Source: (It's not directly your error, but similar enough) http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/x3daudio1_7-dll-not-found-missing-error.htm

WingedCloak
25th Aug 2014, 19:30
After doing some research, websites suggest that this is tied to a DirectX error. You could try updating / reinstalling Direct X to see if that helps.


Source: (It's not directly your error, but similar enough) http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/x3daudio1_7-dll-not-found-missing-error.htm

As it seems i tried your suggestion, and it didn't work

lucinvampire
26th Aug 2014, 11:43
Please try validating your game cache on Steam. It maybe that something hasn't downloaded properly - I know it's a pain but it might be worth uninstalling and reinstalling.

I had issues with Audio - and this was the only thing that got it working,

WingedCloak
28th Aug 2014, 02:56
Please try validating your game cache on Steam. It maybe that something hasn't downloaded properly - I know it's a pain but it might be worth uninstalling and reinstalling.

I had issues with Audio - and this was the only thing that got it working,

I tried it and it didnt work for me :/ Any other ideas?

Mayhzon
28th Aug 2014, 14:23
Are your sound and graphics drivers up to date? What OS are you running?

WingedCloak
29th Aug 2014, 02:06
I am running Windows 8.1
HP ENVY dv6
AMD Processor: AMD A8-4500M APU with Radeon(tm) HD Graphics
64-bit OS, x64-based processor
6 GB RAM
Beats Audio

And yes everything is updated

lucinvampire
1st Sep 2014, 12:22
I have the same machine so know the game works. Have you tried to force it to use the nvidia graphics card? This may help