PDA

View Full Version : Crashing at Startup



cansel
3rd Mar 2014, 22:17
Hi,

I've tried everything - I've trawled through every single possible solution on all Thief boards but am unable to get the game running. It loads up to the menu but when I hit play or options I get the following error:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: shipping-thiefgame.exe
Application Version: 1.1.0.0
Application Timestamp: 530f02ef
Fault Module Name: shipping-thiefgame.exe
Fault Module Version: 1.1.0.0
Fault Module Timestamp: 530f02ef
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000000000081963b
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 75fa
Additional Information 2: 75fa8a4f8e906e22463ba3aa33d63489
Additional Information 3: 8bf2
Additional Information 4: 8bf231317c710cb1cd0e1a53421093f3

in the log:

22:15:51:175 (2804) > THIEF (64-bit)
22:15:51:566 (2804) > ==============
22:15:51:567 (2804) >
22:15:51:605 (2804) >
22:15:51:607 (2804) > Memory statistics:
22:15:51:608 (2804) > Total RAM = 8.0 GB (8191 MB)
22:15:51:608 (2804) > Avail RAM = 6.9 GB (7071 MB)
22:15:51:609 (2804) > Total virtual memory = 8192.0 GB (8388607 MB)
22:15:51:610 (2804) > Avail virtual memory = 8191.8 GB (8388377 MB)
22:15:51:611 (2804) > OS = Windows Vista (build 6000)
22:15:51:612 (2804) > [Render] NxApp PreInit
22:15:51:648 (2804) > [Render] Enumerating adapters:
22:15:51:661 (2804) > [Render] Adapter 0:
22:15:51:662 (2804) > Description : Parallels Display Adapter (WDDM)
22:15:51:663 (2804) > Vendor : Unknown (1ab8)
22:15:51:664 (2804) > Device : 4005
22:15:51:665 (2804) > Sub system : 4001ab8
22:15:51:666 (2804) > Revision : 0
22:15:51:666 (2804) > Dedicated Video Memory : 1024 MB
22:15:51:667 (2804) > Dedicated System Memory : 0000 MB
22:15:51:668 (2804) > Shared System Memory : 1024 MB
22:15:51:669 (2804) >
22:15:51:670 (2804) > [Render] Enumerating monitors:
22:15:51:671 (2804) > [Render] Monitor 0: handle = 0000000000010001, aspect = 1.33
22:15:51:672 (2804) >
22:15:51:680 (2804) > [Render] Failed to create dummy D3DDevice

Any ideas?

Thanks

cansel
3rd Mar 2014, 22:19
Just noticed that the log says OS= Windows Vista (build 6000) but I'm actually on Windows 7 Ultimate - hmmm... What makes it think I'm on Vista?

cansel
10th Mar 2014, 22:17
anyone? help...

Verrenus
10th Mar 2014, 22:21
Hi, cansel! Sorry to hear you are having problems running THIEF, but rest assured - you are not alone! ;)

I've noticed that your log mentions "THIEF (64-bit)". Have you tried running the 32-bit executable? Also, have you tried the fix in the "Essential tweaks and fixes for the PC version" thread (i.e. the pagefile one?).

Furthermore, I would appreciate if you could post your system's specifications. If you don't know them all, just run DxDiag!