PDA

View Full Version : Failure to Start



Iglcrair
28th Feb 2014, 01:05
I purchased this game the day it came out. I have been attempting to run it for 2 days now. I have re-installed it 3 times. I have verified the files through Steam. I have installed it on different drives. Attempting to follow advice from others with reportedly similar problems, I have adjusted memory, updated every driver I can find, and rebooted a half-dozen times trying to get this game to work.

Options screen appears as normal. On no graphics setting will the game start, including Very Low in either windowed or full screen. As far as I am aware, I meet or exceed the recommended requirements for this PC version. It opens up a (black) screen as if it will begin, this runs for approx. 10 seconds, then immediately disappears with no error message.


OS: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130828-1532)
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4770K CPU @ 3.50GHz (8 CPUs), ~3.5GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16322MB RAM
Page File: 3009MB used, 69979MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
Card name: NVIDIA GeForce GTX 770
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 770




17:52:22:917 (2204) > THIEF (64-bit)
17:52:22:928 (2204) > ==============
17:52:22:938 (2204) >
17:52:22:948 (2204) >
17:52:22:959 (2204) > Memory statistics:
17:52:22:969 (2204) > Total RAM = 15.9 GB (16322 MB)
17:52:22:979 (2204) > Avail RAM = 13.7 GB (14040 MB)
17:52:22:990 (2204) > Total virtual memory = 8192.0 GB (8388607 MB)
17:52:23:000 (2204) > Avail virtual memory = 8191.8 GB (8388388 MB)
17:52:23:011 (2204) > OS = Windows 7 (build 7601)
17:52:23:021 (2204) > [Render] NxApp PreInit
17:52:23:033 (2204) > [Render] Enumerating adapters:
17:52:23:044 (2204) > [Render] Adapter 0:
17:52:23:054 (2204) > Description : NVIDIA GeForce GTX 770
17:52:23:064 (2204) > Vendor : nVidia (10de)
17:52:23:075 (2204) > Device : 1184
17:52:23:085 (2204) > Sub system : 28271462
17:52:23:096 (2204) > Revision : 161
17:52:23:106 (2204) > Dedicated Video Memory : 4027 MB
17:52:23:117 (2204) > Dedicated System Memory : 0000 MB
17:52:23:127 (2204) > Shared System Memory : 7905 MB
17:52:23:138 (2204) >
17:52:23:148 (2204) > [Render] Loading NVAPI...
17:52:23:160 (2204) > [Render] NVidia 3D Vision NvAPI_Stereo_IsEnabled error.
17:52:23:166 (2204) > [Render] Done loading NVAPI
17:52:23:187 (2204) > [Render] Enumerating monitors:
17:52:23:210 (2204) > [Render] Monitor 0: handle = 0000000000010001, aspect = 1.78
17:52:24:672 (2204) >
17:52:24:717 (2204) > [Render] Enumerating Display Modes:
17:52:24:740 (2204) > [Render] Querying NVAPI for Surround modes
17:52:24:758 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:769 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:780 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:790 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:801 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:812 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:824 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:835 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:847 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:859 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:871 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:882 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:894 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:906 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:918 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:929 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:941 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:953 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:965 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:976 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:987 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:24:999 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:010 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:022 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:033 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:045 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:056 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:068 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:079 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:091 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:102 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:114 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:125 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:137 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:148 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:160 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:172 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:183 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:195 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:207 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:218 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:230 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:242 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:253 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:265 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:276 (2204) > [Render] NvAPI_Mosaic_GetDisplayViewportsByResolution() failed
17:52:25:287 (2204) > [Render] Monitor 'Display 1 (NVIDIA GeForce GTX 770(1))' (0000000000010001):
17:52:25:297 (2204) > [Render] - Mode 0 : 640 x 480 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:25:308 (2204) > [Render] - Mode 1 : 640 x 480 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:25:319 (2204) > [Render] - Mode 2 : 640 x 480 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:25:329 (2204) > [Render] - Mode 3 : 640 x 480 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:25:340 (2204) > [Render] - Mode 4 : 640 x 480 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:25:351 (2204) > [Render] - Mode 5 : 640 x 480 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:25:357 (2204) > [Render] - Mode 6 : 720 x 480 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:150 (2204) > [Render] - Mode 7 : 720 x 480 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:172 (2204) > [Render] - Mode 8 : 720 x 576 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:28:194 (2204) > [Render] - Mode 9 : 800 x 600 @ 56 Hz, stereo = 0
17:52:28:215 (2204) > [Render] - Mode 10 : 800 x 600 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:236 (2204) > [Render] - Mode 11 : 800 x 600 @ 72 Hz, stereo = 0
17:52:28:247 (2204) > [Render] - Mode 12 : 800 x 600 @ 75 Hz, stereo = 0
17:52:28:258 (2204) > [Render] - Mode 13 : 1024 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:269 (2204) > [Render] - Mode 14 : 1024 x 768 @ 70 Hz, stereo = 0
17:52:28:280 (2204) > [Render] - Mode 15 : 1024 x 768 @ 75 Hz, stereo = 0
17:52:28:291 (2204) > [Render] - Mode 16 : 1152 x 864 @ 75 Hz, stereo = 0
17:52:28:302 (2204) > [Render] - Mode 17 : 1176 x 664 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:28:313 (2204) > [Render] - Mode 18 : 1176 x 664 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:28:324 (2204) > [Render] - Mode 19 : 1176 x 664 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:335 (2204) > [Render] - Mode 20 : 1176 x 664 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:346 (2204) > [Render] - Mode 21 : 1176 x 664 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:356 (2204) > [Render] - Mode 22 : 1176 x 664 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:367 (2204) > [Render] - Mode 23 : 1280 x 720 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:28:378 (2204) > [Render] - Mode 24 : 1280 x 720 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:389 (2204) > [Render] - Mode 25 : 1280 x 720 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:399 (2204) > [Render] - Mode 26 : 1280 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:411 (2204) > [Render] - Mode 27 : 1280 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:421 (2204) > [Render] - Mode 28 : 1280 x 800 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:432 (2204) > [Render] - Mode 29 : 1280 x 800 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:443 (2204) > [Render] - Mode 30 : 1280 x 960 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:453 (2204) > [Render] - Mode 31 : 1280 x 1024 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:465 (2204) > [Render] - Mode 32 : 1280 x 1024 @ 75 Hz, stereo = 0
17:52:28:476 (2204) > [Render] - Mode 33 : 1360 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:487 (2204) > [Render] - Mode 34 : 1360 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:498 (2204) > [Render] - Mode 35 : 1366 x 768 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:509 (2204) > [Render] - Mode 36 : 1440 x 900 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:519 (2204) > [Render] - Mode 37 : 1600 x 900 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:530 (2204) > [Render] - Mode 38 : 1600 x 900 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:540 (2204) > [Render] - Mode 39 : 1600 x 1024 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:551 (2204) > [Render] - Mode 40 : 1600 x 1024 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:561 (2204) > [Render] - Mode 41 : 1600 x 1200 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:571 (2204) > [Render] - Mode 42 : 1680 x 1050 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:582 (2204) > [Render] - Mode 43 : 1920 x 1080 @ 50 Hz, stereo = 0
17:52:28:592 (2204) > [Render] - Mode 44 : 1920 x 1080 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:603 (2204) > [Render] - Mode 45 : 1920 x 1080 @ 60 Hz, stereo = 0
17:52:28:614 (2204) >
17:58:47:158 (2204) > [audio] TrueAudio unavailable
17:58:47:168 (2204) > [audio] Convolution Reverb Option = SOFTWARE
17:58:47:227 (2204) > [Render] Initializing NxRenderer
17:58:47:237 (2204) > [Render] NxApp successfully created
17:58:48:135 (2204) > [Render] Applying display settings
17:58:48:151 (3096) > [Settings] New display settings are:
17:58:48:161 (3096) > [Settings] Using Mantle:0
17:58:48:171 (3096) > [Settings] Window mode:
17:58:48:182 (3096) > [Settings] Fullscreen:0
17:58:48:203 (3096) > [Settings] Excl.Fullscreen:0
17:58:48:231 (3096) > [Settings] Monitor:0
17:58:48:267 (3096) > [Settings] Monitor Rect: x:0 y:0 w:1920 h:1080
17:58:48:294 (3096) > [Settings] Workspace Rect: x:0 y:0 w:1920 h:1052
17:58:48:318 (3096) > [Settings] Aspect Ratio:1.776903 (Pixel Aspect Ratio:1.000492)
17:58:49:043 (3096) > [Settings] Fullscreen display mode:
17:58:49:805 (3096) > [Settings] Display mode: 640x480@60
17:58:49:816 (3096) > [Settings] VSync:0, TripleBuffer:0
17:58:49:826 (3096) > [Settings] Stereoscopic3D:0
17:58:49:837 (3096) > [Settings] Window settings:
17:58:49:847 (3096) > [Settings] Window rect: x:240 y:135 w:1920 h:1033
17:58:49:858 (3096) > [Settings] User window: w:1440 h:810
17:58:49:868 (3096) > [Settings] Window maximized:1
17:58:49:878 (3096) > [Settings] Graphics Options:
17:58:49:889 (3096) > [Settings] TextureQuality:2, ShadowQuality:0, TextureFiltering:0
17:58:49:899 (3096) > [Settings] SSR:0, DOFQuality:0, POM:0, SSAA:0, FXAA:0, CHS:0, Tess:0
17:58:49:910 (3096) > [Settings] FOVCorrection:0.000000
17:58:49:920 (3096) > [Settings] StereoSeparation:0.400000
17:58:49:930 (3096) > [Settings] StereoPlaneDepth:0.100000
17:58:49:941 (3096) > [Settings] End of settings.
17:58:49:951 (2204) > [Render] Finished applying display settings
17:58:49:962 (2204) > [Render] Applying display settings
17:58:49:978 (2204) > [Render] Finished applying display settings

Iglcrair
28th Feb 2014, 01:33
And patch doesn't do a darn thing, of course. I've played every Thief game since 1999. Gotta say, kind of perturbed by this...

Iglcrair
28th Feb 2014, 03:43
Bump. Fix it please, Eidos.

Iglcrair
28th Feb 2014, 17:55
Bump. Commented out started up videos. Changed pagefiles, several times with greater/lesser values. Double-checked all drivers. Tried to use the 32-bit version instead of 64.

NOTHING IS WORKING.:mad2:

Iglcrair
28th Feb 2014, 18:05
Insult to injury, Eidos-Montreal...Thief 2014 works (albeit with the aforementioned sound issues others have mentioned) on my obsolete computer. I have never experienced this much difficulty with a new game. (Although Diablo III comes close) I would have preferred a delayed "release" rather than struggle with attempting to get your game to run on my day off.

At least give me a timeline when you MIGHT fix this?? Ignore the pansies whining about sound issues; at least they can play the game!

NixxesSoftware
28th Feb 2014, 18:11
Do you get a dump file in your Thief folder in Documents? If so please provide a .dmp file and we can have it investigated.

Iglcrair
28th Feb 2014, 18:16
Got one. Where should I send it?

Never mind. Link posted below.

Iglcrair
28th Feb 2014, 18:40
https://docs.google.com/file/d/0B_avgXrtnudrTGhtRHBGOGZWSkU/edit

NixxesSoftware
28th Feb 2014, 23:05
Thank you. I have forwarded this dump along to development to investigate.

superiorpyre
5th Mar 2014, 00:06
I have exact same issue, what's weird is i wasn't having this issue about three days ago. now the game just crashes and i have tried formatting my disk and reinstalling windows, multiple video drivers, uninstalling the game and reinstalling it to absolutely no avail. I have similar system to the first post
I7 3770k (stock in case of stability)
gtx 780 (stock)
8gb ddr3 1600 (stock)
256gb toshiba q-pro
and playing through a 1080p tv

I can upload my crash dump if necessary also

superiorpyre
5th Mar 2014, 00:10
https://drive.google.com/folderview?id=0B1vMqS3kDkXnWHkxWWlmOVN1WTA&usp=sharing

Entreri
8th Mar 2014, 16:41
I would be very curious to know about this as well; I have very similar specs and log file.

NixxesSoftware
10th Mar 2014, 12:55
Entreri, are you still getting a black screen when starting the game? Does it result in a crash or does the game continue after waiting? Do you have the 1.2 patch update installed? Steam should handle this automatically for you.

Please do provide your DxDiag, thief.log and crash dump files (.dmp) if you are still encountering problems.