PDA

View Full Version : 7600-LAGFIX



LightDawn
30th Aug 2011, 15:50
The settings contained within the .reg file below were optimized to get max performance with my 7600GS AGP video card on a 3.0ghz HT dual core with 2GB Ram.

The results are quite amazing. I'm guessing i've gone from ~15fps to around ~40fps (Not running Fraps..) with a slight amount of stuttering (in the area I tested within). I've gone through each setting 1 by 1 and have therefore created the best fix possible for my low end machine.

This will come in handy for those stuck on an Nvidia 7600 GPU or there-abouts.. Seems the game 'might' be very playable if you have a 7600 :) - I've not run through much of the game with these settings. But results have been great. After some hours of tweaking it's now very playable for me :) - sweet!

DXHR-7600-LAGFIX.REG (http://www.filefactory.com/file/cd520d5/n/DXHR-7600-LAGFIX.reg)

The settings included in the .reg file are as follows:

"EnableDirectX11"=dword:00000000
"Fullscreen"=dword:00000001
"LockWindowResolution"=dword:00000000
"LockWindowSize"=dword:00000000
"LockWindowAspect"=dword:00000001
"LockedWindowWidth"=dword:00000500
"LockedWindowHeight"=dword:000002d0
"AspectRatio"=dword:00000000
"Brightness"=dword:00000040
"Contrast"=dword:000001f4
"EnableVSync"=dword:00000000
"EnableTripleBuffer"=dword:00000000
"AdapterIdentifier"="{00000000-0000-0000-0000-000000000000}"
"FullscreenWidth"=dword:00000320
"FullscreenHeight"=dword:00000258
"FullscreenRefreshRate"=dword:0000003c
"BestTextureFilter"=dword:00000001
"AdapterId"=dword:00000000
"DX11AdapterId"=dword:00000000
"DX11OutputId"=dword:00000000
"StereoMode"=dword:00000000
"EnableTessellation"=dword:00000000
"AntiAliasingMode"=dword:00000000
"ShadowMode"=dword:00000000
"SSAO"=dword:00000000
"DOF"=dword:00000001
"EnablePostProcess"=dword:00000000
"EnableGDI_Cursor"=dword:00000001
"DisableHardwareVP"=dword:00000000
"DisablePureDevice"=dword:00000000
"UseD3DFPUPreserve"=dword:00000001
"UseRefDevice"=dword:00000000
"DisableDriverManagement"=dword:00000000
"DisableDynamicTextures"=dword:00000001
"DisableNonPow2Textures"=dword:00000001
"DisableHardwareShadowMaps"=dword:00000001
"AtiForceFetch4"=dword:00000000
"DisableNullRenderTargets"=dword:00000000
"DontDeferShaderCreation"=dword:00000001
"CreateGameFourCC"=dword:00000000
"PresentationIntervalTwo"=dword:00000000
"EnableMultiCoreFlush"=dword:00000001
(copied from the .reg file)
(ATI users note: you may need to set ""AtiForceFetch4" from "0" to "1". Someone please verify)

Some other tips:

In the "Nvidia control panel" --> click "manage 3d settings" --> "Program Settings" --> set the following for Deux Ex HR..

Anisotropic filtering: App-controlled
Antialiasing setting: App-controlled
Antialiasing - Transparency: Multisampling
Maximum pre-rendered frames: 6 (reduce if you experience too much mouse lag. Raise for FPS boost.)
Negative LOD BIAS: Allow
Texture filtering - Quality: Performance
Threaded optimization: Auto
Triple buffering: Auto (is turned off in game .reg anyway)
Texture filtering - Anisotropic.. : On
Texture filtering - Trilinear Optimization : On
Vertical Sync: Use 3D app setting (is turned off in game .reg anyway)


Well that's it.. I hope this helps people with lower end machines like myself :) - Peace out.

LightDawn
30th Aug 2011, 16:02
Could one of the Mods please rename the title to 7600-LAGFIX or something more suitable as this fix is not just limited to people with "AGP" cards. Cheers :)

jaywalker2309
30th Aug 2011, 16:22
Done :)

LightDawn
31st Aug 2011, 05:55
*bump* - Just making sure people get a chance to see this lagfix.. People with better machines could use this as a template for their own tweaks... To start off with (on a high end machine) you should get no stuttering at all with this fix.

Some feedback would also be good... Although i'm about to be offline for a month or so :( - Thank god i've got this awesome game to play lol.

tecknomage
6th Sep 2011, 11:30
LightDawn,

You fail to state what OS, WinXP or Win7 :confused:

iNeedzHelp
13th Sep 2011, 23:55
I just wanted to say THANK YOU for this fix.

I have a single core 2ghz machine (ancient, I know), and an x1000 series ATI (AGP) card. Before applying this fix I was lucky to get 10fps while motionless, and 5fps on average.

Now I'm getting a MINIMUM of 15fps, with an average of 25fps.
You sir are a gentleman and a scholar, I can't thank you enough.

JwLeonhart
16th Sep 2011, 17:05
Do I just double click the .reg file or do I need to put this somewhere specific?