PDA

View Full Version : mini ninja sound



belthazor909
2nd Oct 2009, 07:31
hello guys , i bought mini ninja game from steam and download it . when i go inside the game i dont hear any sound but the cut scenes got sound . i cheqed ingame audio its all 10 right now . i even format my machine , still im having this problem . can any one help me please ?

loop007
2nd Oct 2009, 11:56
There is a thread about this already , and i gave the solution in it
here it is : http://forums.eidosgames.com/showpost.php?p=1194376&postcount=17

belthazor909
2nd Oct 2009, 14:31
" If you experience any issues in game this could be linked to your sound card, try reducing the hardware acceleration option within the DXDIAG tool – To Run DXDIAG see the `Technical support section` below, once loaded select the SOUND tab and move the slider option (Hardware Sound Acceleration) to the left"
i went to start>run>dxdiag to my pc and then the dx diagnostic box appeared. i found 4 sound tab there and there is no slider of hardware sound acceleration.
what should i do now can you please tell me more about this ? thank you .

dark_angel_7
3rd Oct 2009, 09:26
@belthazor909 - can you please take a screen shot of the screen where the slider is meant to be please? This can help me and others to try and solve your problems.

loop007
10th Oct 2009, 12:50
@belthazor909 - can you please take a screen shot of the screen where the slider is meant to be please? This can help me and others to try and solve your problems.

http://i37.tinypic.com/9zr487.jpg



here is the picture

dark_angel_7
10th Oct 2009, 16:28
I'll need to see Balthazor's own screenshot not one from your computer I'm afraid. :(

Cody900
22nd Oct 2009, 16:06
Hardware acceleration doesn't exist in Windows 7, not sure about Vista, so if you're on 7 there's no fix yet.

dark_angel_7
24th Oct 2009, 14:17
Hardware acceleration doesn't exist in Windows 7, not sure about Vista, so if you're on 7 there's no fix yet.

Mini Ninjas doesn't officially support Windows 7 I'm afraid.

TulliusT
29th Oct 2009, 12:46
Hardware acceleration doesn't exist in Windows 7, not sure about Vista, so if you're on 7 there's no fix yet.

And yes, there is no such layer in Vista either.

Btw, I have the Mini Ninjas - Demo. The program works fine, only the sound is missing after the first cut-scene. There is definatly no problem with my PC. I have up-to-date drivers and enough resources.

CPU
Recommended: Intel / Athlon Dual Core Processor
You Have: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
PASS

RAM
Recommended: 1 GB for Windows XP or 2 GB for Windows Vista
You Have: 4.0 GB
PASS

OS
Recommended: Windows XP & Vista
You Have: Microsoft Windows Vista Ultimate Edition, 64-bit (Build Service Pack 16001)
PASS

Video Card
Recommended: 512 MB, ATI Radeon X1300 or higher, NVIDIA Geforce 6600 or higher (Shader model 3 required)
You Have: NVIDIA GeForce 7900 GT"GTO
PASS
Features: Recommended attributes of your Video Card
Required You Have
Video RAM 512 MB 2.2 GB
Hardware T&L Yes Yes
Pixel Shader version 3.0 3.0
Vertex Shader version 3.0 3.0
PASS

Free Disk Space
Recommended: 7 GB
You Have: 261.9 GB
PASS

Very unfortunate ... I would love to buy this game :hmm:

dark_angel_7
31st Oct 2009, 11:27
@TulliusT - There are many ways to contact IO Interactive & Eidos if you're experiencing issues. Check this thread for more information:

http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=97318

Cody900
23rd Nov 2009, 04:34
Bump.

xFireize
28th Nov 2009, 01:31
It doesn't exist in Vista either.. So there's no solution for this? I guess I'm just lucky that I tried the demo first.

Too bad.. I could really use that 50% off on Steam. The game looks awesome. :(

Lord_Blight
28th Nov 2009, 13:03
I have the same problem in XP. I tried lowering the acceleration and downloaded and installed the latest driver and I only get sound during cutscenes. I submitted a ticket to support. Maybe the 50% discount meant you get video but not audio :-)

corydodt
13th Apr 2012, 07:10
i went to start>run>dxdiag to my pc and then the dx diagnostic box appeared. i found 4 sound tab there and there is no slider of hardware sound acceleration.
what should i do now can you please tell me more about this ? thank you .

Had the same problem: sound only in cut scenes. The missing slider issue occurs on Windows 7 and, apparently, on Windows Vista although I cannot confirm that. (How did they not test on windows vista or windows 7, I wonder? These OS's have been out for, what, 6 years?)

I also found the solution for cards that support OpenAL: Go here http://connect.creativelabs.com/openal/Downloads/Forms/AllItems.aspx and click the zipfile icon next to "oalinst". (Yes, you want the 32-bit one. This game is a 32-bit executable.) When the zip file downloads, open it and run the executable inside. It installs very fast.

Once it says it's done, restart mini ninjas if it is already running.

Sound works now. This solution fixed the problem for me.